Håndplukkede vaser
Og når jeg så kommer hjem med dit fund, skal der indrettes...:
Små vaser står sjældent alene
Vaser i små grupper ser godt ud. Find to eller tre vaser, der har noget til fælles. Det kan være deres farve eller deres form. Du kan også sætte en vase sammen med en potte eller et trædyr, men pas på at tingene passer sammen på den ene eller den anden måde.
Tænk på naturens former
Vaserne, som du stiller sammen, skal helst være forskellige i højden. Men husk at den ene vase ikke må være mere end dobbelt så høj som de andre. Tænk på naturen, når du vælger ud - ja, altså forestil dig en plante og hvor høj dens grene eller blade er i forhold til hinanden. Det er samme forhold, du skal efterligne på din hylde eller din skænk hvor vaserne skal stå.
Undgå isenkræmmermetoden
Bare lige for at slå det helt fast: Vaser skal ikke stå linet op i størrelsesorden 1-2-3 ved siden af hinanden. De skal stå i en gruppe med den ene vase lidt foran den anden og den laveste vase forrest.
Lidt til vasen
Og så mangler vi bare at komme noget i vasen. Eller gør vi? Mange af mine vaser står fremme og er skønne i sig selv. Keramikvaser især, fordi de kan noget særligt med deres form, farve og glasur. Det er næsten synd både for blomster og vase at komme for meget i, for de tager hinandens opmærksomhed og så kan det jo være lige meget, det hele.
Når jeg får en smuk buket blomster, bruger jeg en enkel ensfarvet vase. Så er det buketten, der nydes. Men når det kommer til de små vaser i flere farver og glasurer, er det tit nok med en enkel, grøn stilk. De fleste blomsterbutikker har spændende blade og stilke, men har du adgang til en have eller en grøftekant, så gå på jagt efter et enkelt grøn blad, der ikke fylder for meget, men lige giver et strejf af natur.
Vaser til salg
Engang imellem lader jeg mig overtale til at sælge nogen af vaserne. Se den lille samling af Bornholmsk keramik og Østeuropæiske Chimney vaser til salg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar