torsdag den 20. februar 2014

Om forskellen på en globus og Google Maps

De viser begge to verden. Det er også forholdsvis nemt at se ækvator, Nordpolen og Sydpolen både på en globus og via Google Maps. Men her hører lighederne også omtrent op.

Jeg har ikke set nogen med en globus i lommen. En globus viser ikke naboens baghave og en globus kan ikke rigtig hjælpe dig, når du er i tvivl om du skal til højre eller til venstre.

Alligevel er en globus mere populær end aldrig før. Specielt hos vores generation, der er online med hele verden hele tiden.

Hvorfor? Forbi en globus ikke kan opdateres. Den viser verden som den var engang og hjælper os med at stoppe op og spole tiden lidt tilbage. 

Derfor skal en globus helst ikke være ny. Jo ældre, jo mere interessant. Vores egen private globus har Tjekkoslovakiet, Jugoslavien og det gamle Øst- Vesttyskland. Lyset i den virker ikke mere og har aldrig gjort det mens vi har ejet den, men det betyder ikke så meget. 

Essensen ved en globus er nemlig nostalgien og historien. Og så findes der så mange forskellige globusser, at du næsten kan være helt sikker på at din globus ikke ligner naboens. Perfekt i enhver retroindretning.

Hvor du får fat i en globus, spørger du så? Ja, du kan da se om den her globus er noget for dig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar